Du i Fokus
TeaterUpplevelser

Peter Haber och Helena af Sandeberg i romantisk komedi

skriv ut
Helena af Sandeberg och Peter Haber spelar under våren huvudrollerna i den romantiska komedi “Heisenberg”. Efter succéer på både Broadway och West End är det dags för föreställningen att sättas upp på Scalateatern i Stockholm. 

Den 26 januari är det Sverigepremiär för “Heisenberg” på Scalateatern i Stockholm, skriven av den välrenommerade dramatikern Simon Stephens. Vi möter Georgie (Helena af Sandeberg) som kysser den då vilt främmande Alex (Peter Haber) i nacken när han sitter och läser tidningen på en bänk utanför centralstationen. Det blir startskottet för en resa som utspelar sig under fem turbulenta veckor där de bådas världar ställs på ända.

Hon är en charmig lögnare som är ute efter pengar. Han har satt sitt liv på paus och glömt hur man trycker på play igen. När deras vägar korsas förändras allt och inget blir sig någonsin likt.

Både Helena af Sandeberg och Peter Haber är etablerade och enormt omtyckta skådespelare. Att låta dem gestalta Georgie och Alex är helt rätt, de är helt enkelt perfekta! Helena af Sandeberg är helt och hållet trovärdig i sin tolkning som en smått hysterisk men glad kvinna i sina bästa år. Peter Haber är precis lika trovärdig som en äldre, lite blyg man som inte riktigt vet hur hans ska hantera Georgies uppvaktning. De två är så olika som man bara kan vara, men hittar varandra på något sätt och möts i sina olikheter. Mycket kan hända på fem veckor.

Föreställningen är en sk “enaktare”, vilket innebär att det bara är en akt istället för två. Scenen är enkel med svarta tegelväggar och en stenbänk som byter plats ett antal gånger under föreställningen. Tonen är varm och lugn, inga yviga gester eller höga röster. Trivsamt är nog ordet. Eller kanske “småputtrigt”…

Heisenberg på Scalateatern är en föreställning för den lite äldre publiken, som vill roas på ett lättsamt sätt under någon timme.

 

Heisenberg” har premiär den 26 januari på Scalateatern i Stockholm. Föreställningen är ca 1 timme och 40 minuter lång utan paus.

 

Text – Marlene Rindå Jikita, bild – Pressbild

Visited 13 times, 1 visit(s) today