Du i Fokus
MusikUpplevelser

Kiss The Exhibition – en unik utställning med originalföremål

skriv ut
Den 6 februari 2021 öppnar dörrarna till utställningen Kiss – The Exhibition. En annorlunda utställning om ett av tidernas största och mest inflytelserika band. Om musiken, sminket och det enorma varumärke som bandet har blivit. En utställning som passar både den generellt musikintresserade som den inbitne Kiss-nörden.

Bakom utställningen ligger Falköpingsbon Alexander Johansson. Alexander har varit ett Kiss-fan sedan 80-talet och har en av Skandinaviens största samlingar med Kiss-prylar.

Utställningen innehåller flera unika originalföremål från bandets start på 70-talet fram till idag, med stort fokus på 80- och 90-talet. Den innehåller bland annat bandmedlemmarnas scenkläder, glänsande guldskivor samt en sampler från sent 90-tal innehållandes den signifikativa brandsirenen från låten Firehouse.

Alexanders samling ställdes ut för första gången 2004, och har sedan dess visats såväl i Sverige som utomlands. Nu landar utställningen äntligen på Nöjesteatern i Malmö. I Malmö produceras en ny version av utställningen med föremål som inte visast tidigare.

Det utlovas en mycket speciell upplevelse där man får följa bandet genom medvind och motgångar fram till idag, nästan 50 år efter att bandet bildades. Ett stycke musikhistoria som inte får missas!

Kiss – The Exhibition visas på Nöjesteatern i Malmö under tiden 6 februari – 5 april 2021.

 

Text och bild – Pressmaterial

 

Visited 21 times, 1 visit(s) today