Du i Fokus
TeaterUpplevelser

Äventyret Aladdin

skriv ut

Vinters stora familjemusikal är Äventyret Aladdin. Glöm den traditionella versionen, det här är något vi aldrig sett förut. En trollkarl som bryter på finska, en rappande dromedar, en bitter och väldigt lat ande och en helt galen flygande matta vid namn Zlatan. Det spelar ingen roll om du är 3 eller 103, du kommer att gilla den!

Äventyret Aladdin är berättelsen om en fattig yngling vid namn Aladdin, som rövas bort av trollkarlen El Zallham, för att hämta en magisk oljelampa från en grotta. Aladdin hittar lampan och när han rengör den dyker en ande upp. Aladdin blir med andens hjälp en rik ung man, han klär ut sig till en prins för att fånga hjärtat hos landets prinsessa Safa men fastnar lite för mycket i sina egna lögner. Under tiden smider trollkarlen lömska planer och stjäl tillbaka den magiska lampan med hjälp av sin kumpan Jabaar, den fett svängiga dromedaren.

Med Kim Sulocki som dromedar, Marko Lehtosalo som trollkarl och Claes Malmberg som guldfärgad ande kan man förvänta sig i stort sett vad som helst och det blir precis så galet som det låter. Handlingen är i grunden den som vi känner till sedan tidigare, men den har skrivits om en del för att moderniseras och passa som musikal. Musiken är helt nyskriven av Martin Landh och är en blandning av rap, schlager och popmusik. Scenen och dekoren är både fin och fantasifull och kläderna fantastiska.

Anna Norberg och Robert Dröse har verkligen hittat rätt artist för varje karaktär. Det är humoristiskt, kärleksfullt och fullt med moralkakor. Barnen i publiken älskar det, och det gör både deras föräldrar och mor- och farföräldrar också. Alla rycks med och är en del av det som pågår på scenen.

Äventyret Aladdin är verkligen vinterns familjemusikal. Missa inte!

 

Text och bild – Marlene Rindå Jikita och Martin Jikita

Visited 7 times, 1 visit(s) today