Du i Fokus
Resor

Resebranschens vinnare – Grand Travel Award

skriv ut

Just nu duggar galorna tätt! Igår var det dags för resebranschen och Grand Travel Award som delade ut priser med pompa och ståt på Grand Hotel.

Här är vinnarna 2017:

Bästa charterarrangör
Ving.
Starkt varumärke som signalerar trygghet och kvalitet. Fortsätter produktutveckla och lyckas än en gång leverera ett starkt resultat.

Bästa specialistresearrangör
Swanson
Få andra arrangörer är så tätt förknippade med ett land som Swanson’s, vars långa och väl fungerande samarbete med resebyråerna fortsätter. Tänker man USA, tänker man Swanson’s.

Bästa hotellkedja Sverige
Nordic Choice
Starka varumärken som täcker kundens behov i alla lägen, kombinerat med ett utvecklat miljötänkande, fenomenal marknadsföring och bra bonusprogram. Nordic Choice stärker sin position på den svenska marknaden.

Bästa hotellkedja internationellt
Rezidor
Inarbetade varumärken med stark internationell närvaro. Inledde i april en ny resa med ny när det det kinesiska bolaget HNA Group tog över som majoritetsägare efter Carlson Hotels INC.

Bästa transport inrikes
SAS
Med bra service, stor tillgänglighet och en generös tidtabell fortsätter SAS att leverera ett pålitligt och tidseffektivt resande.

Bästa flygbolag Europa
SAS
Uppdaterar kort- och medeldistansflottan bränslesnåla Airbus A320Neo. Här lockar SAS med ny kabindesign, mer benutrymme och till sommaren även ett rekordsnabbt wifi. Dessutom ges resebyråerna alltid bra support.

Bästa flygbolag interkontinentalt
Qatar Airways
Bidrar till prispressen som gör passagerarna till flygets stora vinnare. Ny fräsch flotta och bra service.

Bästa rederi
Tallink Silja Line
Temakryssningar som Let´s party, Rock the boat och Galaxy beat alterneras senior- och julkryssningar. Tallinn Silja Line har hittat sin plats i den konkurrensutsatta kryssningsbranschen.

Bästa kryssningsrederi internationellt
Royal Caribbean
Med världens största kryssningsfartyg, Harmony of the seas, i trafik från och med maj 2016 och höghastighetswifi på samtliga fartyg ligger rederiet som vanligt långt fram när det gäller produktutveckling.

Bästa biluthyrare
Hertz
Har sedan 1960 varit en stabil spelare på den svenska marknaden. Har idag 220 uthyrningskontor fördelade på 125 orter över hela landet. Utbudet av elbilar är stort.

Bästa utländska turistbyrå
Visit Denmark
Trots besparingar fortsätter Vist Denmark att hålla Dannebrogen högt. Danmark är alltid ett resmål att räkna med.

Australien
Med lägre flygpriserna kan fler uppleva sin drömmar om landet downunder. Australien är årets uppstickare enligt bokningsstatistik från flera resebyråer.

Thailand. Maten, naturen, baden och Bangkok – Thailand behåller sin plats i svenskarna resehjärta år efter år.

Årets ledare
Petter Stordalen, Nordic Choice
Kanske resebranschens största kändis som inte lämnar någon oberörd. Inte bara en stor affärsman och ledare utan också en miljökämpe med stort hjärta. Öppnar sina hotell för flyktingar och skänker stora summor till välgörenhet.

Ekoturismpriset
Everts Sjöbod i Grebbesta
Har tålmodigt utvecklat sin verksamhet kring hummersafari, ostronprovning och krabbfiske till en av de främsta i Bohuslän. Otaliga journalistbesök har resulterat i kittlande reportage i en lång rad internationella tidningar. För ett par år sedan kunde också bröderna Karlsson äntligen inviga sitt eget boende i sjöboden vid båtbryggan.

 

Visited 8 times, 1 visit(s) today