Du i Fokus
Resor

Favoritstränder hos resproffsen

skriv ut
Vart går resan när reseproffsen får välja? Vings produktionschefer har listat sina drömstränder i världen.

Produktionscheferna hör till Vings mest beresta medarbetare och har besökt många drömstränder runt om i världen. Alla har de korallsand, palmer och turkosblått vatten.

Här deras tio favoritstränder:

 1. Tulum, Mexiko

  Tulum ligger några mil söder om Playa del Carmen och sägs ha en av världens bästa stränder, men är också känt för de spektakulära mayaruiner som från en höjd vid stranden blickar ut över havet. Tulum har en underbar karibisk strand med naturlig vit sand och höga palmer.

 2. Denis Island, Seychellerna

  Denis Island, som är en privat ö, är något av det närmaste paradiset du kan komma och perfekt för den som vill ha lugn och ro och ha den vackra stranden nästan för sig själv. Ön ägs av den gästvänliga familjen Mason, vars motto lyder: “Ön är din – gör vad du vill utan att störa andra”. Familjen Mason har lyckats bevara öns skönhet och skapat ett riktigt paradis. De har dessutom utvecklat en hållbar och ekologisk turism där det mesta är närproducerat och man tar tillvara på öns alla tillgångar.

 3. Kuredu, Maldiverna

  Turkosblått hav och pärlvit pudersand, det hittar man på Kuredu. Det tar ca 45 minuter att promenera runt ön och här finns endast ett hotell, Kuredu Island Resort & Spa. På dagarna räcker det med att ligga i vattenbrynet och läsa en bok eller ta några simtag, doppa ner huvudet och se fiskar i alla regnbågens färger, eller söka sig till en avskild plats på stranden och bara njuta.

 4. Clearwater Beach, Florida

  Clearwater Beach ligger på en långsträckt sandö utanför Tampa. Stranden i Clearwater brukar ofta hamna på tio i topp-listan när världens bästa stränder utses. Här har stranden finkorning vit pudersand och som namnet antyder är vattnet kristallklart i Clearwater Beach. Här möter USA Karibien och det är nära till både Tampa och Orlando. I genomsnitt har man 361 soldagar om året med ett rekord på 768 sammanhängande soldagar.

 5. Eagle Beach, Aruba

  En äkta drömstrand med massvis av plats och ett lugn som stillar de flesta. På Eagle Beach samlas lokalborna på helgerna och njuter av den vita och enormt breda korallstranden och salta bad i det smaragdgröna havet.

 6. Las Canteras, Gran Canaria

  Vill man kombinera stadsliv med en vacker 4 km lång och bred strand så är detta ett väldigt trevligt och bra alternativ. På strandpromenaden finns det gott om restauranger, glassbarer och kaféer.

 7. Alcudia, Mallorca

  Alcudia Beach har långgrunda sandstränder och turkosblått vatten. Stranden är perfekt för långa promenader, jogging och bad.

 8. Punta Rata Beach i Brela i Brela, Kroatien

  Brukar klassas som en av världens bästa stränder. Kristallklart vatten med rundslipade stenar och pinjeträd för naturlig skugga.

 9. Negril Beach, Jamaica

  Även kallad Seven Mile Beach. Stranden har många gånger utsetts till en av världens finaste och är välbesökt, främst under högsäsong.

 10. Aswem Beach, Goa

  En underbar strand med gott om plats där alla som övervintrar i Goa samlas varje söndag. Den är även ypperlig för långa promenader och magiska solnedgångar.

 

Bild och text, pressmaterial

 

Visited 13 times, 1 visit(s) today