Du i Fokus
Resor

Arctic Bath – ett flytande spahotell

skriv ut
Arctic Bath är ett flytande hotell på Luleälv beläget nedströms från broarna i Bodträskfors. Fastfruset i älven under vintertid och nu under sommaren och hösten ett flytande hotell. Detta är en unik anläggning där lugnet, stillheten och närheten till naturen är ett signum.

Arctics Baths huvudbyggnad har inspirerats av timmerflottningens tidevarv och är ett monument över skogens betydelse i området. Fasaden är klädd med stockar hämtade från skogen på andra sidan älven. Förutom restaurang  som serverar lokala råvaror, innefattar huvudbyggnaden även reception, bar och spa där gästerna kan omsluta sig själv med naturens element. Den cirkulära innegården gör sig perfekt för solbad. Byggnaden flyter på Luleälven så ett avsvalkande dopp i det rena vattnet är bara något steg bort. Spaet innefattar även tre olika bastus, två jacuzzis samt behandlingsrum.

Flytande på älven finns även sex stugor för par nära vattenkanten. Stugorna har erbjuder privat tillgång från stranden via en gångbro. Stugorna omges av ett trädäck, perfekt för avkoppling och direkt tillgång till älven för ett avsvalkande dopp under midnattssolen!

Det finns också sex större upphöjda stugor byggda på den trädkantade stranden, varav tre rymmer upp till fem gäster och tre sviter är för två personer. Landstugorna har glasväggar med perfekt utsikt över det fantastiska landskapet.

Aktiviteter som erbjuds sträcker sig från mindfulness och spa, till björnskådning, ridning och naturfotografering. Gästerna kan också prova på att locka på älgarna med den lokala guiden Mikael.

Arctic Bath är omgivet av vacker natur och en kort promenad från hotellet finns en liten sandstrand där man gärna kan tillbringa ett par timmar i solen och svalka dig i Luleälvens klara vatten.

Ett besök på Arctic Spa inkluderar en miljövänlig morgonrock, baddräkt eller shorts och naturliga spa-produkter som ingår i spa-ritualen, som alla gäster kan använda medan de är här och ta med hem efter sin vistelse som ett minne.

 

Text och bild – Arctic Bath

 

Visited 32 times, 1 visit(s) today