Du i Fokus
DryckMat & Dryck

Sturevodka med svenska smaker!

skriv ut

Lina Elnabelsi och Kent Björn har lång erfarenhet av att arbeta med vodka. När de bodde och arbetade på Gran Canaria 2013 föddes idén om en svenska vodka som skulle kunna drickas med enbart is, men även som drink. Där och då föddes StureVodka!

Namnet kommer från Stureplan som många känner till och som är mittpunkten i Stockholm. T:et i namnet ska likna “svampen” som är Stureplans kännetecken och signum. Designen på flaskan är återhållsam och enkel men känns ändå väldigt lyxig. Först ut var Sture Spirit, sedan följde Sture Gold, Sture Blond och Sture Black tätt efter och nu senast Sture Love Spirit. Love Sprit stödjer gayrörelsen både genom engagemang och finansiellt.

Alla ingredienser är av högsta kvalitet med vatten från klarar källor och vete från svenska gårdar, allt igenom genuint svenskt. StureVodka tillverkas i Malmköping och är något alldeles extra, väldigt god och med en känsla av klass! Efter att ha blivit destillerad fem gånger är resultatet en så mild och rund vodka att den går att dricka som den är med en isbit eller blanda till en drink.

 

CUCUMBER MOJITO

Ingredienser:

5 cl Sture Gold
3 cl limejuice
3 cl sockerlag (se nedan)
4 cm gurka, skalad och urkärnad, i skivor
Skal i strimlor från gurkan
3 st kvistar citronmeliss
2 st kvistar mynta
½ st lime, i klyftor
¼ tsk saltflagor

Sockerlag (1 sats):

5 dl strösocker
5 dl vatten

1. Sockerlag: Blanda vattnet och sockret och låt koka i 5 minuter. Ställ åt sidan och låt svalna.
2. Muddla samtliga drinkingredienser. Skaka med krossad is i shaker. Häll upp i glas.

 

Lanseringen på den Skandinaviska marknaden är i full gång. Om du inte hittar Sture Vodka på hyllorna så går det bra att beställa på Systembolaget.

 

Text – Marlene Rindå Jikita, bild – StureVodka 

Visited 59 times, 1 visit(s) today