Du i Fokus
Mat & Dryck

SIA Glass lanserar glassnyheter för alla!

skriv ut

En kvartett nyheter på glasskartan från SIA Glass, alla med specifika egenskaper. ChokladKaka för chokladfans, NötKola utan tillsatt socker, växtbaserade SaltKaramell och Superhjälte Päron för den som vill ha en lite mindre glass. Här finns något för alla!

På glassfabriken i Slöinge görs glassen av svensk färsk grädde och med råvaror av högsta kvalitet, det är ingen nyhet. Men vad vore en ny glassäsong utan att glassfabriken lanserar nya glasspinnar, och i år har SIA Glass valt inte mindre än fyra nyheter på glasskartan.

Först ut är chokladälskarens dröm, ChokladKaka, med krämig chokladgräddglass, chokladsås, doppad i mjölkchoklad med krispiga kakbitar.
– Njutning är en av de stora glasstrenderna på senare tid, och det är verkligen vad den här nyheten handlar om, säger Dan Bengtsson, marknadschef SIA Glass.

En annan nyhet är NötKola, len gräddglass med kolasmak och kolasås, doppad i mjölkchoklad med rostade hasselnötter. Vad som gör den speciell är att den tar plats i SIA Glass sortiment Utan tillsatt socker, som blivit en succé sedan lanseringen för drygt ett år sedan.

– Vi har tagit fram en glasspinne utan tillsatt socker som inte kompromissar med smak och njutning och såklart med färsk grädde som gör den lika krämig som vår vanliga gräddglass.

En växtbaserad glasspinne, Ice Dream SaltKaramell gjord av svensk havre med slingor av salt kolasås, doppad i choklad med krisp är årets tredje nyhet på årets glasskarta.
– Det känns viktigt och bra att vi kan erbjuda ett växtbaserat alternativ som dessutom smakmässigt står i en klass för sig på marknaden, säger Dan Bengtsson.

Sist, men definitivt starkast, är nyheten Superhjälte Päron, med virvlar av len gräddglass med päron- och vaniljsmak som är doppad i mjölkchoklad.
– Barnens favorithjälte på glasskartan har fått en ny snäll superhjältesmak, det är något med päronsmaken som alla barn tycker om.

Men det finns ytterligare en nyhet från glassfabriken i Slöinge i år. SIA Glass inleder ett samarbete med The Astrid Lindgren Company, och lanserar i samband med det glasstruten Emil i Lönneberga, krämig gräddglass med blåbärssylt och blåbärsrippel, gjord av blåbär från den svenska skogen.
– Emil i Lönneberga kommer inledningsvis att säljas på Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby och på Junibacken i Stockholm, och den lanseras just i år i samband med första Emilbokens 60-årsjubileum, säger Dan Bengtsson.

Testpatrullen har testat de fyra nyheterna och placerar NötKola överst på pallen, med ChokladKaka som god två. NötKola erbjuder en komplett smakupplevelse med en perfekt mix av både smak och textur. ChokladKaka är för chokladälskaren med rejäla och rustika smaker både på ut- och insida. Växtbaserade Ice Dream SaltKaramell innehåller en väldigt god glass, men chokladhöljet är lite för sött för vår smak. Superhjälte Päron är lagom stor, med god päronsmak – perfekt när man bara vill ha lite glass.

Text – Marlene Rindå Jikita, Bild – Sia Glass

Visited 17 times, 1 visit(s) today