Pasta med tomat och mozzarella
4 portioner
- 1 hackad gul lök
- 1-2 msk olja
- 2 hackade vitlöksklyftor
- 1-2 tsk sambal oelek
- 1 burk cocktailtomater (gärna från Cirios som har mer “solsmak”)
- 1 tsk salt
- 1/2 tärning grönsaksbuljong
- 2 msk kapris
- 50 g torra soltorkade tomater
Till servering:
- 1-2 mozzarellaostar (a 125 gr) (vi använde Granarolos nya i bit)
Gör så här:
Stek löken mjuk i oljan.
Tillsätt vitlök, sambal, tomater, buljongtärning, kapris, soltorkade tomater och salt.
Låt sjuda ca 10 minuter. Bli såsen för torr eller tjock går det bra att spä den med pasta- eller mozzarellavatten.
Servera med pasta och toppa med smulad eller tunna bitar av skuren mozzarella.
För er Viktväktare:
Points (kostprogrammet från 2025): 18 P för all sås, om man tar en (vanlig) mozzarellaostboll och 1 msk olja, lägg till P för pasta.
Points: 18 P för all sås, om man tar en mozzarellaost och 1 msk olja, lägg till P för pasta.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se
Visited 138 times, 1 visit(s) today