Du i Fokus
Mat & Dryck

Pasta med tomat och mozzarella

skriv ut
4 portioner
  • 1 hackad gul lök
  • 1-2 msk olja
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1-2 tsk sambal oelek
  • 1 burk cocktailtomater (gärna från Cirios som har mer “solsmak”)
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tärning grönsaksbuljong
  • 2 msk kapris
  • 50 g torra soltorkade tomater

Till servering:

  • 1-2 mozzarellaostar (a 125 gr) (vi använde Granarolos nya i bit)
Gör så här:

Stek löken mjuk i oljan.

Tillsätt vitlök, sambal, tomater, buljongtärning, kapris, soltorkade tomater och salt.

Låt sjuda ca 10 minuter. Bli såsen för torr eller tjock går det bra att spä den med pasta- eller mozzarellavatten.

Servera med pasta och toppa med smulad eller tunna bitar av skuren mozzarella.



För er Viktväktare:

Points (kostprogrammet från 2025): 18 P för all sås, om man tar en (vanlig) mozzarellaostboll och 1 msk olja, lägg till P för pasta.

Points: 18 P för all sås, om man tar en mozzarellaost och 1 msk olja, lägg till P för pasta.



Recept  – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se


Visited 138 times, 1 visit(s) today