Kyckling med pesto
4 portioner
- 4 kycklingfiléer
- 4 msk pesto
- 3 citroner (saften)
- 4 msk riven parmesanost
- 1 knippa salladslök
- 1/2 kruka basilika
- salt
- peppar
Gör så här:
Börja med att blanda en marinad av citronsaften och 1 msk pesto. Låt kycklingen marineras i kylskåp, ca 20-60 minuter. Blanda under tiden ihop salladen genom att finhacka salladslöken och basilikan. Blanda ihop dessa två.
Grilla eller stek kycklingen, salta och peppra. Servera genom att lägga sallad i botten på en tallrik, kycklingen ovanpå, strö över 1 msk parmesanost per kycklingfilé och fördela resten av peston över varje kycklingfilé. Serveras som det är alternativt med potatis och/eller bröd.
För er Viktväktare:
Points: 16 P för allt, lägg till P för ev potatis eller bröd.
Personliga Points: 16-24 PP för allt, lägg till PP för ev potatis eller bröd.
Mitt WW: Grön 5, Blå 3 per portion, lägg till för ev potatis eller bröd.
SmartPoints Flex: 3 SP Flex per portion, lägg till för ev potatis eller bröd.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita