Kyckling med champinjoner och ajvar

skriv ut
4 portioner
  • 600 gr kyckling
  • 1 burk skivade champinjoner
  • 100 gr ajvar (mild el stark)
  • 1 lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1-2 msk olivolja
  • 5 dl grädde
  • 1 msk paprikapulver
  • salt
  • peppar
Gör så här:

Låt champinjonerna rinna av. Strimla kycklingen och fräs i hälften av fettet, ställ den åt sidan när den fått lite färg. Hacka löken och pressa vitlöken. Häll ner champinjonerna i den tomma stekpannan och fräs på ganska hög värme, tills de börjar “gnissla”. Sänk värmen, ha i resten av fettet, lök, vitlök och paprikapulver. Fräs alltsammans tills löken börjar bli mjuk och champinjonerna börjar få färg. Häll tillbaka kycklingen, ha ner ajvar och grädde. Blanda om och låt puttra ihop. Smaka av med salt och peppar.

Servera med kokt pasta eller ris.

 

För er Viktväktare:

Personliga Points: 17-26 PP för all kyckling om man använder 4%-ig matlagningsgrädde och 1 msk fett. Lägg till PP för tex pasta.

 

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita