Du i Fokus
Mat & Dryck

Janssons frestelse i portionsformar

skriv ut
En egen liten Jansson blir extra fint på julbordet.

4 formar
  • 1 gul lök
  • 1 msk smör
  • 750 g Potatis
  • 100 g Ansjovisfilé
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 msk Ströbröd
Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Skal och skär löken i tunna skivor. Fräs den mjukt i lite smör i en stekpanna.

Skala potatisen och skär den i tunna strimlor.

Smörj de små formarna. Lägg i ett lager potatis, därefter lök, ansjovis och sedan resten av potatisen. Droppa gärna över lite ansjovisspad. Häll på grädde och mjölk. Strö över ströbrödet.

Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter.

(Du kan även göra Jansson i stor form. Grädda då i ugnen ca 45-50 minuter.)

För er Viktväktare:

Points: 31 P för alla fyra, om man använder matlagningsgrädde 4% och lättmjölk.

Personliga Points: 10-31 PP för alla fyra, om man använder matlagningsgrädde 4% och lättmjölk.

Recept – Arla, Bild – Martin Jikita

Visited 349 times, 1 visit(s) today