Grönkålschips
Till en plåt behöver du:
- 3-4 blad grönkål (beroende på storlek)
- 1 msk olja
- salt
- eventuella andra kryddor
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°
Ta en påse färsk färdigstrimlad grönkål eller färska blad (då får du skära bort mittstjälken och riva i mindre bitar). Skölj och torka bladen.
Ringla över olivolja (och pressa över citron om du gillar det). Massera in oljan så att grönkålen blir mjuk. Var nog med att få olja på alla blad.
Sprid ut grönkålen på en ugnsplåt med bakpapper, de får inte ligga på varandra. Strö över flingsalt (testa med chiliflakes också om du vill ha chipsen lite hetare eller annan smak som du tycker om).
Sätt in plåten i ugnen och låt dem på bli krispiga i cirka 10-15 minuter.
För er viktväktare:
Personliga Points: 4 PP för hela plåten
MittWW: Grön 4, Blå 4, Lila 4
SmartPoints Flex: Det är bara mängden olja som kostar SP. En matsked är 4 SP Flex.
SmartPoints: Det är bara mängden olja som kostar SP. En matsked är 4 SP
Recept och bild – Marlene Rindå Jikita
Pingback: Recept - dalagrisen | Pearltrees
Pingback: En ”smalare” glöggkväll