Du i Fokus
Mat & Dryck

Fabriken by Pontus Frithiof – Nacka Strands nya vattenhål

skriv ut

Pontus Frithiof är återigen aktuell med ett nytt, spännande projekt. I januari öppnade han sin nya restaurang i Nacka Strand – Fabriken by Pontus Frithiof. En mötesplats inspirerad av de historiska fabrikslokalernas industriella charm, där menyn flörtar med den amerikanska västkusten. Här bjuds på allt från frukost till after work och bageri till catering – Fabriken by Pontus Frithiof erbjuder något för alla tillfällen.

Pontus Frithiof är kocken, krögaren och entreprenör som har ett femtontal olika restauranger igång samtidigt. Sedan 1999 driver han Pontus Group med några helägda verksamheterna som bla La Tour och Le Bar i DN-huset. Men även flertalet restauranger tillsammans med restauratören Thomas Dahlstedt och hans koncern Nordrest, bla Pontus! i Sälen och Pic Poc på AC Marriott Hotel Stockholm.

Fabriken by Pontus Frithiof är ett nytt spännande tillskott på Stockholms krogscen. Restaurangen, med hållbarhet i fokus, blir en destination där lokal industrihistoria förenas med en modern touch. Whyte Lilja har tagit fasta på lokalernas råa, industriella charm och skapat en inredning som hyllar de vackra tegelbyggnaderna, samtidigt som den bär en dynamisk känsla av Los Angeles, något som också speglas i menyn.

För alla tillfällen – från lunch till catering och after work
Fabriken by Pontus Frithiof erbjuder något för alla smaker – och tider på dagen. Menyerna är indelade under bageri, deli och lunch, och det finns mycket att välja på. Bageriet erbjuder rykande färska pain au chocolat, kardemumma-bullar och andra bakverk samt mättande frukostalternativ, smoothies och frallor. Delin har färdiglagade matlådor, sallader, helgkassar och charkuterier – perfekt för den som är på språng eller vill köpa med sig något hem.

Här serveras en hållbar lunch med fokus på säsongens råvaror tillsammans med vegetariska rätter och nybakat från bageriet. Lunchen avnjuts i den rymliga restaurangdelen eller det ljusdränkta orangeriet, take away finns tillgängligt både i bageriet och delin.

För större sällskap eller möten finns ett chambre séparée för 12 personer. Under sommaren öppnar den rymliga uteserveringen och förvandlas till en social mötesplats för grillkvällar, after work eller större fester. Catering är en självklar del av verksamheten för sammankomster så som födelsedagsfirande eller företagsevent.

– Det känns fantastiskt att äntligen få öppna dörrarna till vår nya restaurang och mötesplats. Tillsammans med Whyte Lilja har vi skapat en miljö som speglar vår vision om ett dynamiskt, öppet och levande ställe, där alla kan hitta något gott. Vi ser fram emot att vara en del av Nacka Strands utveckling och erbjuda en plats för sammankomster, allt från affärsmöten till festliga tillställningar – eller kanske bara en god lunch, säger Pontus Frithiof, grundare och ägare Pontus Group.

Pontus Frithiof blev känd 1999 för Pontus in the Green House, som utsågs till Sveriges bästa restaurang. Han har under åren mottagit utmärkelser som årets krögare, årets affärskrog samt tilldelats Gastronomiska Akademins Guldmedalj. Han har dessutom gett ut två kokböcker. 

Text – Marlene Rindå Jikita, Bild – Pressmaterial

Visited 8 times, 1 visit(s) today