Du i Fokus
Dryck

Pata Negra Barrel Aged – angenämt rött till hösten

skriv ut
Vi spenderar gärna höstkvällarna inomhus med vänner över ett glas vin och något gott att äta. Pata Negra Barrel Aged är ett nytt spanskt rödvin på bag-in-box som passar bra till mysiga middagar i höstmörkret.

Pata Negra Barrel Aged gör sig utmärkt till både kött och utvalda ostar. Det fruktiga vinet är prisvärt, gott och mångsidigt och det passar bra även till blandade tapas. Smaken är medelfyllig med inslag av mörka bär, körsbär fat, kryddor och vanilj. Doften har inslag av mörka plommon, blåbär, mörka körsbär, fat, kryddor och vanilj.

Pata Negra Barrel Aged tillverkas av utvalda Tempranillo druvor från ursprungsområdet Valdepeñas och jäsningen sker under en kontrollerad temperatur. Efter den malolaktiska jäsningen förs vinet över till ekfat där de lagras under 6 månader.

Pata Negra är ett välkänt varumärke med viner från olika områden i Spanien. Pata Negra Barrel Aged tillverkas på Bodegas Vinartis i ursprungsområdet Valdepeñas. Det grundades redan 1875 och gick då under namnet Bodega Los Llanos. Familjen Garcia Carrión köpte sedan företaget 2008 och har nu förvandlat egendomen till en toppmodern vinanläggning med en kapacitet på 60 miljoner kilo druvor per år. I den underjordiska källaren, som är en av landets största, vilar vinerna på upp till 30 000 ekfat.

Boxen är annorlunda till utseendet och blir en festlig prydnad på bordet, kanske till och emd ett samtalsämne. Designen med klara starka färger förmedlar en spansk känsla, och flamencodansarna på boxen är ett uttryck för rörelsen och dynamiken i det spanska sociala livet.

Detta är boxen för dig som gillar ett fruktigt och lite lättare rödvin, till ett väldigt bra pris.

Pata Negra Barrel Aged

Artikelnr: 2092

Pris: 199 kr

 

Text – Marlene Rindå Jikita, Bild – Pressmaterial

 

 

Visited 16 times, 1 visit(s) today