Du i Fokus
Dryck

INVIVO X – Sarah Jessica Parker Sauvignon Blanc 2021

skriv ut
Efter de enorma globala framgångarna av de två första årgångar av Invivo X, SJP Sauvignon Blanc, så står det klart att den tredje releasen kommer till Sverige i september. Ett mycket spännande vinsamarbete mellan Sarah Jessica Parker och den innovativa Nya Zeeländska vinproducenten Invivo!

Invivo X, SJP är det mest prisbelönta kändisvinet de senaste åren med 15 guldmedaljer och mer än 50 utmärkelser och 90+ poäng betyg. Invivo & Co är en av Nya Zeelands mest innovativa vinproducent som gör vin som deras vänner skulle dricka och prata om på samma sätt som de skulle: ärligt, jordnära och utan “BS”.

Vinerna i Invivo X, SJP-kollektionen provades och blandades av Sarah Jessica Parker och hennes Invivo X-medgrundare Tim Lightbourne och Rob Cameron och är precis den stil som Sarah Jessica själv älskar att dricka och dela med sina vänner.

“Vi hade jättekul när vi gjorde det här vinet och vi hoppas verkligen att du älskar det lika mycket som vi gör!” Sarah Jessica Parker

New York-baserade Sarah Jessica ringdes in av Tim och Rob från deras vingård i Te Kauwhata, New Zeeland för att skapa och signera  årgång 2021, över en två timmar lång Zoom-chatt. I äkta Kiwi-stil, med begränsade uppkopplingsmöjligheter på deras vingård som ligger på landsbygden i Nya Zeeland, så kopplade de fyndiga killarna upp en TV-skärm för blandnings-sessionen försiktigt placerad på baksidan av en gaffeltruck.

Resultatet? 

Resultatet fick höga poäng av av Wine Spectator (92) och James Suckling (90)

Inte illa av Sarah Jessica Parker som vi annars är vana att se sippandes Cosmoplitans som Carrie Bradshaw.

– Jag är inte Carrie Bradshaw, det är alltid en viktig åtskillnad jag måste göra. Det var en glädje att spela henne, en ära. Och jag älskar historien som jag fick berätta. Carrie har varit en, låt oss säga, entusiast för Cosmopolitan. Men jag själv tycker om vin, säger hon i en intervju för Wine Enthusiast.

Vinet har dofter av mogen tropisk frukt, citrusskal och krusbär med exotisk guava i bakgrunden. En delikat ton av ek förhöjer frukten i gommen som tillför en omedelbar mjukhet till vinet. Syrastrukturen är balanserad och vinet har en kryddig och aromatiskt stil med viss krämighet. Eftersmaken har en läcker och elegant längd.

Vinet är gjort på druvor från fem olika gårdar, alla från Marlborough, Nya Zeeland. Sarah Jessica Parker har vart med från start, involverad i allt från blandningar till ritandet av det stora X som pryder etiketten.

INVIVO X – Sarah Jessica Parker Sauvignon Blanc 2021

Lanseringsdatum: 2022-09-15 kl: 10.00

Artnr: 5675401

Pris: 159 kr

 

Text och bild – Pressmaterial

 

Visited 16 times, 1 visit(s) today