Du i Fokus
Dryck

Hola MZ Cava Rosé by Måns Zelmerlöw – Cava Mia

skriv ut
2021 var året då den folkkära artisten etablerade sig som en svensk vinpersonlighet. Med tre succélanseringar är det dags för nästa stjärna att ta plats på vinhimlen – Hola MZ Cava Rosé.

Hola MZ Cava. MZ Raval. MZ BARRIK. Nu utökas MZ Wines-familjen med ytterligare ett syskon – Hola MZ Cava Rosé som fått smeknamnet Cava Mia.

– Yes, nu kommer min rosécava! En bärig och bubblande superhit, om jag får säga det själv, säger Måns Zelmerlöw stolt.

Hola MZ Cava Rosé by Måns Zelmerlöw bär ursprungsskydds-beteckningen D.O Cava och druvorna i denna torra rosécava är, liksom i Zelmerlöws tidigare viner, odlade i Katalonien i norra Spanien. I årets rosa nyhet är druvan pinot noir dominerande med sina 50 procent. Detta backas upp av trepat och xarel-lo med 25 procent vardera.

Druvorna odlas på en terroir som är en blandning av lerjord och kalksten och vinet produceras enligt traditionell metod, samma metod som i Champagne, med en andra jäsning på flaskan. Resultatet blir en elegant, torr cava som präglas av röda sommarbär, mineralitet, en pigg syra och en krämig finbubblig mousse. Rosécavan är både ekologisk och vegansk.

– Sedan min första lansering, Hola MZ Cava, för ganska precis ett år sedan har jag haft en önskan om att även få lansera en riktigt bra rosécava. Något jag anser att det finns utrymme för på den svenska marknaden. Att även få fördjupa relationen med producenten Barcelona Brands S.L och importören Hermansson & Co känns privilegierat. Min familj av viner utökas nu från trio till kvartett. Det är en total ”nyp mig i armen”-känsla! Säger Måns Zelmerlöw.

– Att Måns har en näsa för vin har han verkligen visat, då han nu efter sitt första år i vinbranschen uppnått cirka 400 000 sålda liter – över en halv miljon flaskor! Under 2022 kommer att han därmed att representera en av Spaniens topp tio mest säljande vinproducenter på Systembolaget. Hur långt kan denna nya vinguru gå? säger Malin Lindberg, Senior Brand Manager, Hermansson & Co.

Hola MZ Cava Rosé har en klar ljusrosa färg. Det är en elegant, torr och aptitretande rosécava som präglas av röda sommarbär, pigg syra och en krämig finbubblig mousse. Nyanserad, ren, frisk och bärig doft på näsan, med inslag av röda bär såsom smultron, hallon, och jordgubbar. I doften finns även inslag av rabarber, blodapelsin, citrus, kex och mineral.

Mycket frisk, torr, aptitretande smak med fin balans. Nyanserad bärig smak av smultron, hallon och jordgubbar. I smaken finns även inslag av rabarber, blodapelsin, mineral och kex.

Perfekt att avnjutas precis som den är, med eller utan mat. Serveras med fördel vid 5-6°C som sällskapsdryck eller till lättare rätter av fisk eller skaldjur, ljust kött, tapas med skandinavisk tvist eller till en härlig sallad. En självklart dryck till vårens Eurovisionfinal!

Hola MZ Cava Rosé by Måns Zelmerlöw finns i Systembolagets beställningssortiment och planeras även, liksom övriga MZ-viner, att bli tillgängliga för europeiska vinkonsumenter via MZ Wines, mzwines.se.

 

Hola MZ Cava Rosé by Måns Zelmerlöw

Pris: 99 kr, Art nr: 55315
Alkohol: 11,5%

Text – Marlene Rindå Jikita, Bild – Pressmaterial

 

 

Visited 36 times, 1 visit(s) today