Du i Fokus
DryckMat & Dryck

Elsa Billgren är årets designer för Alexandre Bonnet

skriv ut

För femte året i rad genomför champagnehuset Alexandre Bonnet ett samarbete med en svensk designer. I år har Elsa Billgren tagit fram den limiterade presentförpackningen för Grande Réserve Brut och Perle Rosée Brut. Elsa har hämtat inspiration från såväl sin kärlek för Paris som för vintage.

Elsa Billgren är bloggare, poddare och entreprenör med ett stort intresse för återbruk. Hon är flitigt anlitad som vintageexpert i olika sammanhang:

-Jag har alltid älskat gamla saker, vackra plagg och föremål med historia. Hittar jag en sidenklänning från 50-talet med handmålade rosor på, bygger min hjärna upp en hel historia. Hur den köptes i Paris, användes på en fantastisk vårdag, hånglade vid Seine och sen följde med i bagaget hem och vidare resten av livet. Just en sådan klänning har jag i min garderob, och den romantiska känslan den har invävd i tyget ville jag få fram i min design, säger Elsa Billgren.

Den limiterade presentförpackningen bygger på Billgrens favoritvintageklänning och hennes ständiga kärlekshistoria med staden Paris. De dekorativa rosorna är avfotograferande från klänningen och pryder en vintagekarta från Paris. Med sin glamourösa vintagekänsla andas förpackningen tidlöshet och elegans i vardagen, vilket går hand i hand med varumärket Alexandre Bonnet.

Tidigare år har Alexandre Bonnets presentförpackningar skapats av designikonerna Ida Sjöstedt, Malinda Damgaard, House of Dagmar och Bea Szenfeld.

Alexandre Bonnet Grande Réserve Brut

 

Champagnen har frisk karaktär med en torr, brödig smak med inslag av äpple, grapefrukt och apelsin. Grande Réserve Brut gör sig bäst vid 8–10 grader och passar utmärkt till fisk- och skaldjursrätter eller som aperitif. Denna champagne är 100 % vegansk.

Artikelnummer: 7555

Pris: 300 SEK

 

Alexandre Bonnet Perle Rosée Brut

Perle Rosée Brut framställs av den åtråvärda druvan Pinot Noir. Den har en torr, nyanserad och mycket frisk smak med inslag av skogshallon, smultron, kex och blodapelsin. Med sin vackra färg och eleganta arom passar Perle Rosée Brut perfekt som en somrig aperitif men även till fisk, skaldjur och kyckling. Denna champagne är 100 % vegansk.

Artikelnummer: 7471

Pris: 309 SEK

 

Text och bild – Pressmaterial

 

Visited 50 times, 1 visit(s) today