Du i Fokus
Dryck

Amore Bianca Pinot Grigio – Box från krögarparet Åsa och Emilio Ingrosso

skriv ut
Åsa och Emilio Ingrosso har haft bråda dagar. Nyligen öppnade de den italienska restaurangen La Perla i Stockholm, utöver den, har de två restauranger på Mallorca, de har släppt kok- och livsstilsboken Sensi samt lanserat ett nytt vin – Amore Bianca Pinot Grigio på box.

Sedan succén med Amore Bianca Prosecco, som är döpt efter Emilios dotter Bianca kommer nu ytterligare en italiensk klassiker från krögarparet.

– Som italienare älskar jag Pinot Grigio, berättar Emilio. Det är en druva som passar till det mesta i det italienska köket… Och då boxar är betydligt mer miljövänliga än flaskor – både vad gäller tillverkning och frakt – fanns en lucka i sortimentet som behövde fyllas.

Runtom den vackra Gardasjön i norra Italien växer de druvor som används i Amore Bianca. Klimatet här är speciellt gynnsamt för druvsorten Pinot Grigio som ger friska men fruktiga viner med toner av vit persika, päron, citrus och örter.

Pinot Grigio är ett alldeles utmärkt bordsvin och passar till det allra mesta inom såväl det syd- som norditalienska köket: pasta med tomatbaserade såser, fisk, skaldjur eller varför inte en klassisk risotto med porcini, alltså Karl-Johansvamp.

Serveras vid 10-12°C som aperitif eller som sällskapsdryck. Tjänar inte på lagring.

 

Amore Bianca Pinot Grigio 2019
Artnr: 50191
Pris: 249 kr

 

Text och bild – Pressmaterial

 

Visited 31 times, 1 visit(s) today