Du i Fokus
DryckMat & Dryck

12-åriga Single Malt: The Macallan Double Cask

skriv ut
Det sägs ofta att när två världar möts skapas något extraordinärt. För The Macallan är det en sanning som resulterat i deras nya 12-åriga Single Malt: The Macallan Double Cask, som nyligen lanserats i Systembolagets fasta sortiment.

The Macallan Double Cask har lagrats på både amerikanska och spanska sherryfat i tolv år. Resan börjar i Amerika där ny ek hämtas och skeppas över Atlanten till Spanien, där man tillverkar faten och smaksätter dem med sherry. Sedan reser faten vidare till destilleriet i skotska Speyside, där whiskyn lagras i tolv år. När vätskan från de amerikanska faten förenas med whisky från de allra bästa europeiska sherryfaten, skapas en unik whisky som förenar två världar. Fusionen är en oöverträffad investering i tid och engagemang som understryker The Macallans hängivenhet till trä- och whiskyhantverk, för vilket de varit kända sedan 1824.

I föreningen mellan amerikanska och spanska ekfat har The Macallan skapat en Single Malt som direkt särskiljer sig i smaken samtidigt som bekanta toner från både Sherry Oak och Fine Oak-linjerna ger sig tillkänna. Lagringen har skett på 100% sherryfat och all färg och smak kommer naturligt från faten.

Den amerikanska eken dominerar i smaken med delikata toner av vanilj och citrus. Smaken lyfts ytterligare av den traditionella Macallan-karaktären med torkad frukt, sherry och kryddor, som kommer från de spanska faten och ger en elegant kuliss.

Bob Dalgarno, Master Whisky Maker på The Macallan, menar att ”The Macallan Double Cask är en Single Malt som uppvisar den perfekta balansen i karaktär, med en rund och distinkt smakprofil. Genom att kombinera trä från två olika kontinenter, har vi kunnat skapa en ny Macallan som perfekt fyller utrymmet mellan våra befintliga Sherry Oak och Fine Oak-linjer. ”

Doften är som krämig smörkola med toner av kanderad apelsin och nyfälld ek. Smaken är honungslen med kryddor och citrus och en kvardröjande varm, söt och lite torr smak av ek.

 

Artikelnr: 496 
Pris: 449 kr

Text och bild – pressmaterial

 

Visited 14 times, 1 visit(s) today