Du i Fokus
Böcker

Fler mord i Sandhamn – I sanningens namn!

skriv ut
I sanningens namn viveca sten

Viveca Sten debuterade våren 2008 med kriminalromanen “I de lugnaste vatten”. Detta blev upptakten till succéserien Morden i Sandhamn som utspelar sig i Stockholms skärgård. Nu kommer den åttonde boken i serien, självklart med Nora Linde och Thomas Andersson som huvudpersoner.

I sanningens namn utspelar sig på ett seglarläger där ett hundratals barn har samlats. Lökholmen är inte så stort, men ledarna på lägret har ändå svårt att hålla koll på alla barnen. Snart utses en hackkyckling och mobbingen ökar för varje dag som går. Att någon ser varje steg barnen tar är man lyckligt ovetande om.

Nora Linde går i bröllopstankar och ska samtidigt påbörja sin svåraste rättegång sedan hon kom till Ekobrottsmyndigheten. Hon har åtalat en VD i byggbranschen som förskingrat miljontals kronor och ser fram emot en fällande dom. Men den åtalade mannen är fast besluten att inte hamna i fängelse, kosta vad det kosta vill och rättegången får förödande konsekvenser.

Thomas Andreasson är tillbaka på Nackapolisen efter en kort sejour hos ett bevakningsföretag. Han är lättad över att arbeta som polis igen men relationen med sambon Pernilla är ansträngd. När ett barn försvinner från seglarlägret måste Thomas lägga sina privata bekymmer åt sidan. Ett förtvivlat sökande inleds samtidigt som tiden håller på att rinna ut.

Serien har blivit en enorm försäljningssuccé och toppat försäljningslistorna om och om igen. Den har sålt i mer än tre miljoner exemplar med utgivning i tjugofem länder och även spelats in som tv-serie. Även den här boken är en bladvändare, precis som alla de andra. Den är lättläst, detaljrik och spännande. Det finns fler tänkbara lösningar men allt faller inte på plats helt förrän i slutet, precis som det ska vara. Det här kommer förmodligen att bli en av årets julklappsböcker och det är en väldigt bra julklapp. Men räkna inte med att mottagare kommer att vara särskilt kontaktbar förrän boken är utläst.

Bild – pressmaterial, text – Marlene Rindå Jikita

Visited 13 times, 1 visit(s) today