Du i Fokus
Böcker

Edward Blom har många järn i elden!

skriv ut
En ny bok, design av en ny serie ölglas och lansering av en ny korv i samarbete med Cirkel K. Han har många järn i elden Herr Blom.

Edward Blom är gastronomen, kulturhistorikern och arkivarien som blivit känd som Sveriges främste livsnjutare. Självklart ska en livsnjutare ha sin egen serie med ölglas, särskilt som dessa är dekorerade med hans sex mest kända citat. De säljs naturligtvis i en elegant presentförpackning och finns i de flesta välsorterade glas- och porslinsbutiker.

För någon månad sedan lanserades boken ”I full blom” och är ett porträtt av en av Sveriges mest färgstarka personer. I denna mycket personliga bok blandar Edward Blom humor och allvar, kultur och litteratur, högt och lågt, folkbildning med egna upplevelser.

I drygt trettio yviga kapitel får vi bland annat ta del av hans syn på herrmiddagens magi, döden, att bli far, alkohol, lyckan i manglat linne, bikten, rakning och den svåra saknaden av att inte längre vara en ung stofil. Fram träder bilden av en långt mer komplex och reflekterande person än den matglade livsnjutare vi lärt känna genom genom åren och olika medier.

Men det är inte nog med glas och böcker, i ett samarbete med Cirkel K har Edward tagit fram en korv också! Korven lanserades förra veckan och är gjord på älgkött- och fläskkött, för saftighetens skull, toppad med tryffelmajonnäs och rostad lök, man kallar den ”vild, vågad och lyxig”. Korven ligger i ett royal durumbröd och serveras exklusivt på Circle K under till och med 2 januari.

Edward Blom ligger alltså inte på latsidan och det kommer förmodligen ännu mera inom en snar framtid.

 

Text – Marlene Rindå Jikita, Bild – Pressmaterial

 

Visited 22 times, 1 visit(s) today