Solvarma toner från portvinsfat
Nu presenterar Mackmyra en säsongswhisky med portvinsfinish, utgåvan är ett samarbete med Quinta Do Vallado, en av de äldsta och mest välrenommerade portvinsproducenterna i portugisiska Dourodalen. Vintersol har till 50 procent, slutlagrats under 16 månader på svenska ekfat som tidigare lagrat portvin. Med portvin som tongivare har Vintersol fått en varm, lätt kryddig karaktär med toner av vanilj, choklad och peppar som passar lika bra till glöggminglet som vid brasan.
– Vi älskar att samarbeta med andra unika dryckesföretag som står för det hantverksmässiga och innovation. Samarbetet med Quinta de Vallado är inget undantag. Efter fjolårets försäljningssuccé av whiskyfat på 30 liter, som vi mättat med portvin från Vallado, släpper vi nu Vintersol. Slutlagringen ger whiskyn en tydlig ekig och bärig smak. En whisky som passar perfekt nu när hösten och vinter faller på, säger Eric Bräck, ansvarig för Mackmyras fatkoncept.
Vintersol är en elegant single malt whisky som lagrats i Bodås gruva. Doften är kryddig och örtig med fruktiga, varma vinösa druvtoner med viss mineralitet som följs av mjuka aromer av ekig vanilj, anis, ingefära, russin, päronkola och vanilj. Smaken är mjukt fruktig och kryddig med torkad frukt, päron, russin, ingefära och vanilj. Texturen är krämig och medelfyllig och eftersmaken fruktig, kryddig, ekig med varma russin.
Mackmyras säsongswhisky Vintersol lanseras i begränsad upplaga på Systembolaget den 4 oktober 2019.
Mackmyra Vintersol
Artikelnummer: 4063501
Pris: 599 kronor
Text och bild – Pressmaterial