Makaronilåda med skinka
4 portioner
- 4 dl makaroner (okokta)
- vatten
- salt
- 1 bit purjolök
- smör
- 200 gr skinka
Äggstanning:
- 3 ägg
- 3 dl mjölk
- 1/2 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 1-2 dl riven ost (gärna smakrik)
Gör så här:
Koka makaronerna enligt förpackningens anvisningar.
Skölj och strimla purjolöken. Fräs purjon i matfett i en stekpanna några minuter.
Skär skinkan i tärningar. Låt fräsa med purjolöken några minuter.
Blanda makaronerna med det frästa och häll alltsammans i en smord, ugnssäker form.
Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar. Häll äggstanningen över makaronerna och strö över riven ost.
Grädda lådan i ugn i 200 grader, ca 30-40 minuter.
Servera gärna med en sallad.
För er Viktväktare:
Points (kostprogrammet från 2025): 30 P för hela, om man använder 1 tsk margarin/smör- och rapsolja till formen, 2 tsk till att fräsa i, 2 dl max 12%-ig ost och mini- eller lättmjölk
Points: 30 P för hela, om man använder 1 tsk margarin/smör- och rapsolja till formen, 2 tsk till att fräsa i, 2 dl max 10%-ig ost och mini- eller lättmjölk
Recept: Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se