Du i Fokus
MusikTeaterUpplevelser

The One – eldigt, intensivt och lite galet

skriv ut

Betyg: ⭐️⭐️⭐️⭐️

En show med Fredrik ”Benke” Rydman innehåller garanterat läcker dans och häftig musik. Så är det även denna gång, när Cirkus bjuder in till en väldigt speciell audition, där alla vill bli ”The One”.

Ett antal dansare går på sitt livs viktigaste audition, den för ”The One”. Producenten Josie (Christine Meltzer) och koreografen Alex (Erik ”Jerka” Johansson), leder uttagning men är inte helt överens om vem som ska få rollen. Åtta kommer till slutaudition, en ska bli stjärna! Går allt verkligen helt rättvist till?

The One är en modern, nyskriven och mycket annorlunda musikal, av Fredrik ”Benke” Rydman och Åsa Lindholm. Musiken i föreställningen är specialskriven av bla Laleh, Miss Li och Anton Hård af Segerstad. Som dansare ses bla R&B-stjärnan Janice, Alvaro Estrella och Isa Tengblad. Otroligt proffsiga artister och riktigt häftig musik. Allt knyts ihop av de mångsidiga kulisserna och den levande orkestern.

Detta är något alldeles nytt och väldigt speciellt. Berättelserna om dansarnas liv i föreställningen bygger nämligen på verkliga berättelser som samlats in under en lång tid och skrivits ihop till en intressant och berörande historia. Unga människors livsöden som vi alla på något sätt kan relatera till och som därför känns extra mycket i både magen och hjärtat. Mitt i allt lyser Lucas (Marcus Möller) upp tillvaron med sin hjärtliga humor och värme.

Här finns vänskap, passion, hård konkurrens, kärlek, psykisk ohälsa, utsatthet och mycket annat. Allt ackompanjerat med massor av dans. Energin går att ta på, salongen blir som elektrisk. Det är eldigt, intensivt och ibland lite galet. Publiken är med i varenda takt och varje steg. Jublet är stundtals öronbedövande och premiärens applådtack vill aldrig ta slut. Det enda negativa är att sången inte riktigt hörs genom musiken alla gånger, därför blir det inte fullt betyg från oss.

Detta är för alla som tycker om dans och musik, men som samtidigt vill ha en riktigt bra historia. En kväll som ger massor av energi och är något helt nytt på musikalscenen!

Bilder från premiärenText & bild – Marlene och Martin Jikita

Visited 136 times, 1 visit(s) today