Pastagratäng med skinka och tomater
4-5 portioner
- 600 gr kokt pasta
- 3 ägg
- 400 gr rökt skinka
- 500 gr körsbärstomater
- 3 dl matlagningsgrädde
- 150 gr riven ost
- 1-2 msk olivolja
- 1 kruka basilika
- 1 msk balsamvinäger
- salt
- peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Strimla skinkan och fräs den kort i oljan. Dela körsbärstomaterna, hacka basilikan och ha ner dem i skinkan. Tillsätt balsamvinägern, salta och peppra. Blanda grädde, ägg och ost i en stor bunke, salta och peppra. Häll ner pastan, samt skinkan och tomaterna. Blanda om och häll över i en smord ugnsfast form.
Gratinera i ugnen i ca 10-15 minuter eller tills gratängen fått en fin färg.
Servera med en fräsch sallad.
För er Viktväktare:
Points: 54 P för hela gratängen om man använder 1 msk olja, 4%-ig matlagningsgrädde och max 10%-ig ost. Lägg till P för det du smörjer formen med.
Personliga Points: 57-64 PP för hela gratängen om man använder 1 msk olja, 4%-ig matlagningsgrädde och max 10%-ig ost. Lägg till PP för det du smörjer formen med.
Mitt WW: Grön 49, Blå 43, Lila 43 för hela gratängen om man använder 1 msk olja, 4%-ig matlagningsgrädde och max 10%-ig ost. Lägg till Sp för det du smörjer formen med.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita