Du i Fokus
Mat & Dryck

Pasta med riven halloumi och citron

skriv ut

Att riva halloumi över pasta är vanligt på Cypern. Detta var vi självklart tvungna att testa.

4 Portioner
  • 400 gr tagliatelle
  • 200 gr halloumi
  • 0,5 dl olja
  • 1 citron, både skal och saft
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • 0,5 dl finhackad mynta
  • 2 msk pastavatten
Gör så här:

Koka pasta enligt anvisningar på förpackningen. Spara lite av pastavattnet.

Riv halloumin.

Blanda olja med skalet och saften av en citron, i en skål. Pressa ner vitlöken, häll i myntan och pastavattnet. Blanda väl, vänd ner pastan och ha sen i 3/4-delar av den rivna halloumin. Toppa med resten av halloumin, samt lite hackad mynta.

Servera direkt.

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se

 

 

Visited 11 times, 1 visit(s) today