Pasta med riven halloumi och citron
Att riva halloumi över pasta är vanligt på Cypern. Detta var vi självklart tvungna att testa.
4 Portioner
- 400 gr tagliatelle
- 200 gr halloumi
- 0,5 dl olja
- 1 citron, både skal och saft
- 1 stor vitlöksklyfta
- 0,5 dl finhackad mynta
- 2 msk pastavatten
Gör så här:
Koka pasta enligt anvisningar på förpackningen. Spara lite av pastavattnet.
Riv halloumin.
Blanda olja med skalet och saften av en citron, i en skål. Pressa ner vitlöken, häll i myntan och pastavattnet. Blanda väl, vänd ner pastan och ha sen i 3/4-delar av den rivna halloumin. Toppa med resten av halloumin, samt lite hackad mynta.
Servera direkt.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se
Visited 11 times, 1 visit(s) today