Pasta med kräftor, tomater och sugarsnaps
4 portioner
- 225 gr skalade kräftstjärtar
- 300 gr sugarsnaps
- 250 gr färska plommontomater
- 1 msk olja
- 1 röd lök
- 1 liten burk majs (140 gr)
- 1-2 vitlöksklyftor
- 5 dl matlagningsgrädde
- 1 dl vitt vin
- 2 msk hackad dill
Gör så här:
Hacka löken, pressa vitlöken och fräs i oljan i en het panna, tills de är mjuka. Tillsätt vinet och låt koka upp. Ha i sugarsnapsen, dillen, majsen och matlagningsgrädden. Rör ihop och låt koka tills sugarsnapsen är mjuka. Dela tomaterna i halvor. Ta av pannan från plattan, tillsätt tomaterna och kräftorna, blanda om låt alltsammans bli varmt av värmen i såsen. Smaka av med salt och peppar.
Servera med pasta.
För er Viktväktare:
Points (kostprogrammet från 2025): 16 P för all sås om man använder 4%-ig matlagningsgrädde och matlagningsvin, lägg till P för pasta
Points: 16 P för all sås om man använder 4%-ig matlagningsgrädde och matlagningsvin, lägg till P för pasta
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se
Pingback: Matsedel v 8 - Fdensammamamman