Du i Fokus
DryckMat & Dryck

Mackmyras säsongswhisky lagras på italienska vinfat

skriv ut
För första gången kan Mackmyra presentera en säsongswhisky som är finishlagrad på amaronefat från Masi. Mackmyras säsongswhisky Skördetid är en elegant whisky som delvis slutlagrats på Masi Costasera Amarones fat vilket ger en whisky med söta toner av druvor, russin och örtig kryddighet. Med vinet som tongivare har den nya säsongswhiskyn en mjuk och kryddig karaktär som passar väl till hösten och vintern.

Skördetid är en elegant svensk single malt whisky som har lagrats på italienska amaronefat, Masi Costasera Amarone, men samtidigt behållit grundkaraktären från Mackmyras whiskyfat. Whiskyn har lagrats i Bodås gruva på Mackmyras fat mellan åren 2008 till 2012 och avslutningsvis, till större delen, finishlagrats under sex månader på Masis fat. Doften är kryddig, fruktig och örtig med varma druvtoner och inslag av mineraler. Smaken är fruktig och kryddig av torkad frukt som russin, päron samt ingefära och vanilj. Texturen är krämig och medelfyllig. Eftersmaken är lång, fruktig och kryddig av ek med varma russin.

– Det är väldigt fascinerande att se hur våra fat, som under lång tid lagrat Masi Costasera, har överfört karaktären och de specifika aromerna från vårt unika vin till en annan unik produkt. Smakupplevelserna är helt olika när man jämför de två produkterna var för sig, men whiskyn som finishlagrats på våra fat har fått Costaseras distinkta smaker av mörka körsbär i kombination med den typiska fruktigheten, de växtbaserade tonerna tillsammans med vaniljkolasmaken från Mackmyra, säger Raffaele Boscaini, Masi Technical Group.

Masi Costasera Amarones mörkt vinröda färg återfinns på korken och förpackningen. Skördetid har en naturlig färg efter mognadslagringen. Skördetid är en whisky som kommer helt till sin rätt under mörka höst- och vinterkvällar. Den passar utmärkt att drickas som den är eller serveras till en god efterrätt.

Mackmyras säsongswhisky Skördetid lanseras i begränsad upplaga på Systembolaget den 17 november 2017.

 

Artikelnummer: 40414-01

Pris: 598 kronor

 

Text och bild – Marlene Rindå Jikita

 

Visited 26 times, 1 visit(s) today