Du i Fokus
DryckMat & Dryck

Chile con Carne – vinet gör det lätt att välja rätt rätt

skriv ut
Nu lanseras det smakrika och prisvärda rödvinet Chile con Carne. Namnet är en lek med ord: vinet kommer från Chile och passar till kött, vilket ”carne” betyder på spanska. Vinet representerar en ny genre där man utgår ifrån vilken typ av mat det passar till, för att göra valet enklare för konsumenten bland det stora utbud som finns idag. 

Chile con Carne är ett är smakrikt och fruktigt rött vin med lagom syra och en lång eftersmak. Som namnet antyder passar det till chili con carne, tacos, pasta bolognese och andra rätter baserade på rött kött. Det innehåller druvorna Cabernet sauvignon (85 %) samt Syrah (15%).

Cabernet sauvignon ger vinet toner av körsbär och svarta vinbär och Syrah ger smak av björnbär, hallon och violtoner med inslag av vanilj och choklad. Ett gott och prisvärt vin som passar perfekt till fredagsmyset och till rustik mat som älskas av många och enkelt kan tillagas för större grupper i festliga sammanhang. Vi gillar storleken på boxen som är på 1,5 liter och är alldeles lagom stor till ett mindre sällskap.

Vina San Pedro Tarapaca (VSPT), en av landets största vinexportörer och dess tredje största vinproducent, har producerat Chile con Carne. Vinet lanserades i Sverige 1 februari och ingår i  Systembolagets beställningssortiment.

 

 

Artnr: 72740

Pris: 99 kr

 

Text – Marlene Rindå Jikita, Bild – Pressbild

 

Visited 14 times, 1 visit(s) today