Du i Fokus
Mat & Dryck

Cannelloni med kasslerfyllning

skriv ut
4-5 Portioner

20 ofyllda Cannellonirullar (alt lasagneplattor)

Fyllning:

  • 500 gr keso
  • 300 gr kassler
  • 1 chili
  • 1 röd lök
  • salt
  • peppar

Tomatsås:

  • 1 gul lök
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 2 burkar konserverade plommon- eller cocktailtomater
  • 1 msk olja
  • Salt
  • Peppar
Gör så här:

Sätt ugnen på 190 grader.

Börja med såsen. Tärna lök och vitlök, fräs i olja och tillsätt tomterna. Låt det puttra ihop och smaa av med salt och peppar.

Tärna lök och kassler till fyllningen. Finhacka chilin. Blanda ihop lök, kassler och chili med keso, smaka av med salt och peppar.

Fyll de tomma cannellonirören och lägg i en ugnsfast form i ett lager, inte på varandra. Täck med tomatsåsen och gratinera i ugn ca 30 minuter.

Servera med en fräsch sallad och toppa med lite parmesanost.

Tips! Man fyller enklast rören genom att trycka ner dem i fyllningen, ena sidan i taget.

För er Viktväktare:

Points: 43 P för allt om man använder Keso Supermini, ca 2 P per rulle. Lägg till P för parmesanosten.

Personliga Points: 43-49 PP för allt om man använder Keso Supermini, ca 2 PP per rulle. Lägg till PP för parmesanosten.

MittWW: Grön 7, Blå 7, Lila 7 per portion  för 4 cannelloni och 9 på både Grön, Blå och Lila per portion för 5 cannelloni om man använder Keso Supermini. Lägg till SP för parmesanosten.

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita

Visited 1 235 times, 1 visit(s) today