Yoghurtkaka
1 form (ca 8-10 bitar)
- 350 gr yoghurt valfri smak (vi valde ananas och kokos)
- 4 ägg
- 1/2 dl strösocker (alt sötströ)
- 35 gr majsstärkelse
Gör så här:
Sätt ugnen på 165 grader.
Vispa ihop ägg och socker till en fluffig smet, ca 5 minuter. Ha i majsstärkelsen i en större skål och blanda ihop med en liten mängd av yoghurten. Var noga med att fördela eventuella klumpar. Häll i resten av yoghurten och blanda ihop allt ordentligt. Det blir ingen smet, utan mer en rinnande massa. Ha ner yoghurtblandningen i äggsmeten och vänd ihop alltsammans försiktigt.
Lägg bakplåtspapper i botten på en ugnssäker form, enklast genom att blöta botten och knyckla ihop pappret först. Se till att täcka botten och kanterna.
Häll i smeten och grädda i cirka 50 minuter eller tills kakan har fin färg och är fast i formen. Ta sedan ut och låt svalna ordentligt, minst ett par timmar i kylen innan servering.
Vänd upp och ner på kakan och garnera gärna med frukt som passar smaken på yoghurten.
Tips! Kakan går att frysa.
För er Viktväktare:
Points (kostprogrammet från 2025): 7 P för hela satsen om man använder yoggi mini och sötströ.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se