Du i Fokus
Böcker

Din vän Forsete – Christina Eriksson

skriv ut
Christina Erikson är operationssköterska från Småland som blev deckarförfattare med hittills fem egna romaner i bokhyllan. Din vän Forsete är en mörk, otäck historia om en seriemördare som främst ger sej på unga kvinnor.

Elias Svensson och hans utredningsgrupp ställs inför ett komplicerat läge när en rad brutala kvinnomord ska utredas. Polisen är ganska övertygad om vem gärningsmannen är, men mördaren ligger ständigt steget före och svår att binda till brotten. Elias Svensson tar till slut hjälp av författaren Cornelia Lind för att förstå mördarens psyke. Hon har egna, personliga erfarenheter av psykopater som detta verkar röra sig om. Samtidigt har Cornelia sina egna bekymmer att brottas med efter en trasslig skilsmässa. Under tiden rör sig en annan kraft i skuggorna, någon utger sig för att vara en vän, Forsete.

Din vän Forsete är den första boken i Christina Eriksons nya serie spänningsböcker där människans inre hemligheter drivs upp till ytan. Hon har skrivit böcker förr, men då tillsammans med Thomas Eriksson. I den här första romanen om Elias Svensson skildrar hon psykopatens liv som är fullt av manipulation och lögner. Morden är råa och brutala och de olika karaktärernas livsöden beskrivs ingående och levande. Det som skrämmer mest är inte berättelsen i sig utan att detta faktiskt skulle kunna hända vart som helst i Sverige just precis nu!

Det är en spännande berättelse som man gärna sträckläser. Många frågetecken dyker upp på vägen och de flesta rätas ut på vägen, men i slutet uppstår några till. Slutet är en cliffhanger, vem är egentligen den där Forsete… vi ser fram emot uppföljaren!

 

Text och bild – Marlene Rindå Jikita

 

Visited 14 times, 1 visit(s) today