Vinbärskaka
- 4 ägg
- 1-1,5 dl socker
- 300 g kvarg
- 12 msk vetemjöl
- 4 tsk bakpulver
- 400-500 gr vinbär
- 1-2 tsk smör/flytande margarin till formen
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader, smöra en bakform (vi använde en fyrkantig med innermåtten 25 x 38 cm).
Vispa ägg och socker kraftigt. Blanda torrvarorna och vänd ner dem och kvargen i äggsmeten. Blanda väl men försiktigt. Häll smeten i formen och strö över vinbären. Grädda kakan ca 30 minuter.
Servera gärna med en klick grädde, glass eller vaniljsås.
För er Viktväktare:
Points: 12 P för hela satsen om använder 0,2% kvarg utan tillsatt socker, sötningsmedel istället för socker och 1 tesked smör att smöra formen med. Lägg till P för eventuella tillbehör.
Personliga Points: 12-25 PP för hela satsen om använder 0,2% kvarg utan tillsatt socker, sötningsmedel istället för socker och 1 tesked smör att smöra formen med. Lägg till SP för eventuella tillbehör.
Mitt WW: Grön 24, Blå 16, Lila 12 för hela satsen om använder 0,2% kvarg utan tillsatt socker, sötningsmedel istället för socker och 1 tesked smör att smöra formen med. Lägg till SP för eventuella tillbehör.
SmartPoints Flex: 16 SP Flex för hela satsen om använder 0,2% kvarg utan tillsatt socker, sötningsmedel istället för socker och en tesked smör att smöra formen med. Lägg till SP för eventuella tillbehör.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå