Du i Fokus
BakningMat & Dryck

Kladdmuggkaka (en portion)

skriv ut
Till en portion behöver du:
  • 1 ägg
  • 1 dl havregryn
  • 1 msk sötningsmedel
  • 1/2 dl mjölk
  • 1 krm bakpulver
  • 2 tsk kakao
  • 1/2 mosad banan
Gör så här:

Blanda ner alla ingredienserna i en skål och rör om ordentligt tills det blir en smet. Bäst resultat blir det med stavmixer.

Häll i smeten i en värmetålig kopp, men tänk på att lämna ungefär 1/4 – 1/3 av koppen “ofylld” eftersom smeten kommer resa sig väldigt mycket i mikron. Att äta kakan direkt ur koppen funkar jättebra, men om du vill äta den färdiga muggkakan ur en tallrik bör du smörja in koppen med ex olivolja för att lättare få loss den.

Sätt in koppen i mikron på hög värme i 1.5 – 3 minuter beroende på hur kladdig du vill att kakan ska vara och vilken effekt din micro har.

Servera som den är, toppad med granatäpplekärnor, grädde eller glass.



För er viktväktare:

Points (kostprogrammet från 2025): 1 P

Points: 5 P, per mugg, kan utan problem delas på två.



Bild – Marlene Rindå Jikita, recept – Martin Jikita – duifokus.se


Visited 3 502 times, 1 visit(s) today