Kladdmuggkaka (en portion)
Till en portion behöver du:
- 1 ägg
- 1 dl havregryn
- 1 msk sötningsmedel
- 1/2 dl mjölk
- 1 krm bakpulver
- 2 tsk kakao
- 1/2 mosad banan
Gör så här:
Blanda ner alla ingredienserna i en skål och rör om ordentligt tills det blir en smet.
Häll i smeten i en värmetålig kopp, men tänk på att lämna ungefär 1/4 – 1/3 av koppen “ofylld” eftersom smeten kommer resa sig väldigt mycket i mikron. Att äta kakan direkt ur koppen funkar jättebra, men om du vill äta den färdiga muggkakan ur en tallrik bör du smörja in koppen med ex olivolja för att lättare få loss den.
Sätt in koppen i mikron på hög värme i 1.5 – 3 minuter beroende på hur kladdig du vill att kakan ska vara och vilken effekt din micro har.
För er viktväktare:
Points: 5 P, per mugg, kan utan problem delas på två.
Personliga Points: 1-7 PP, per mugg, kan utan problem delas på två.
Mitt WW: Grön 8, Blå 6 per mugg, kan utan problem delas på två.
Bild – Marlene Rindå Jikita, recept – Martin Jikita