Potatisomelett med grönsaker och skinka
- 600 g potatis
- 1 gul lök
- 1/2 röd paprika
- 1/2 röd chilipeppar
- 2 tsk olivolja
- 180 g rökt skinka
- 5 ägg
- 100 g fetaost
- persilja
- 1/2 påse ruccola
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°C.
Skala och dela potatisen i mindre bitar. Jag skar den i skivor. Koka den mjuk. Hacka under tiden lök, paprika och chili. Bryn försiktigt i oljan på låg värme några minuter (gärna i en stekpanna som tål att ställas i ugn). Strimla skinkan. Blanda skinka och färdigkokt potatis i grönsaksfräset. Dela osten i mindre bitar (behövs ej om du köper den i kuber) och låt den värmas med i ett par minuter.
Om du inte har en stekpanna som tål ugn så häller du över allt i en ugnsform som gör det. Vispa samman äggen med en nypa salt, peppar och fyra matskedar vatten. Häll äggblandningen över och stek klart i ugn, ca 15 minuter. Strö över persilja och servera med ruccola och tomater.
Smaklig måltid!
För er Viktväktare:
Mitt WW: Grön 8, Blå 5 per portion om man använder 3%-ig fetaost.
SmartPoints Flex: 5 SP per portion om man använder 3%-ig fetaost.
SmartPoints: 8 SP per portion om man använder 3%-ig fetaost.
Recept och bild – Nadjaskitchen