Pasta Carbonara Leggera
Till 4 portioner behöver du:
- 100 g frysta ärtor
- 240 g mager rökt skinka
- 210 g okokt spagetti
- 2 tsk olja
- 1 hackad gul lök
- 1-2 vitlöksklyftor
- 2 ägg
- 1/2 dl mellanmjölk
- 80 g riven ost 17 %
- Salt & peppar,
Gör så här:
Tina ärterna, tärna skinkan och hacka löken. Koka spagettin tills den är al dente och låt den rinna av.
Hetta upp oljan i en vid stekpanna. Fräs lök, vitlök, skinka, ärter tills löken är mjuk och skinkan fått lite färg. Vispa ihop ägg och mjölk och vänd ner det i den nykokta varma spagettin. Blanda ordentligt så att det fördelas överallt. Vänd även ner osten och smaka av med salt och peppar.
Blanda nu även i skinkfräset och fördela sedan pastan i fyra djupa tallrikar. Spara gärna lite av osten och strö det över varje tallrik, då ser det lite extra smarrigt ut.
För er viktväktare:
Mitt WW: Grön 10, Blå 9 per portion.
Recept och bild – Nadjaskitchen