Laxbit med vitlökssparris och kall yoghurtsås
Till 4 portioner behöver du:
- 4 laxbitar á 125g (tina om de är frysta)
- 1-2 knippar grön sparris
- 1-2 vitlöksklyftor
- salt
- citronpeppar
Yoghurtsås:
- 2 dl matlagningsyoghurt
- 1 salladslök
- salt
- peppar
- paprikapulver
Gör så här:
Stek/Grilla fisken, salta och peppra med citronpeppar.
Skär sparrisen i bitar och fräs den i en separat panna. Pressa i vitlök, salta och peppra.
Blanda matlagningsyoghurt med en hackad salladslök. Smaksätt med paprikapulver, salt och svartpeppar. Lägg eventuellt i lite citronsaft om så önskas eller någon annan krydda.
Servera laxbiten tillsammans med vitlökssparrisen, yoghurtsåsen och lite citron. Gott att servera till är färskpotatis/potatis.
Smaklig måltid!
För er Viktväktare:
Mitt WW: Grön 7, Blå 6 per portion om man använder 3%-ig Turkisk Yoghurt. Lägg till Points för potatis.
Recept och bild – Nadjaskitchen