Kycklingcurrygryta
Till 4 portioner behöver du:
- 500 g kycklingfilé
- 2 tsk matfett
- 1 tsk curry
- 1 tsk gurkmeja
- 1 tsk paprikapulver
- 1 pressad vitlök
- 2 1/2 dl matlagningsgrädde
- 1 dl vatten
- 1 tsk redning
- 1 msk kycklingfond
- Svartpeppar och eventuellt salt
Gör så här:
Lägg riset på kokning. Skär kycklingen i mindre bitar och bryn det i matfettet. Tillsätt kryddorna och vitlöken och låt det fräsa någon minut. Tillsätt sedan matlagningsgrädden, vatten och redning. Smaksätt med fond, peppar och eventuellt lite salt. Låt det småkoka i cirka 5 minuter.
Servera grytan med ris, haricotsverts och sallad till.
För er Viktväktare:
Mitt WW: Grän 3, Blå 2 per portion om man använder 4% matlagningsgrädde. Lägg till Points för ris
SMartPoints Flex: 2 SP per portion om man använder 4% matlagningsgrädde. Lägg till Points för ris
SmartPoints: 3 SP per portion om man använder 4% matlagningsgrädde. Lägg till Points för ris
Recept och bild – Nadjaskitchen