Kyckling i kryddig tomatsås

skriv ut
Detta recept blev ett rätt så lyckat experiment. Man kan laga rätten både på traditionellt sätt och med Crock-Pot, bägge sätten förklaras här nedan.

Till 4 portioner behöver du:

  • 600 gram kycklingfilé
  • 1 röd paprika
  • 1 morot
  • 1 gul lök
  • 1 vitlök
  • 1 dl majskorn
  • 400 gram passerade tomater (eller krossade)
  • ev lite vatten om du kokar på spis

Krydda efter smak med: spiskummin, salt, peppar, chiliflingor, chilipulver, paprikapulver och ½ tsk strösocker för att balansera upp syrligheten från tomaterna

Gör så här:

På spis

Skär kycklingen och fräs den snabbt i en gryta. Skär löken och paprikan i stora bitar och skiva moroten. Lägg i grönsaker och låt dem fräsa med någon minut. Pressa i vitlöken, lägg i majsen och häll över passerade tomater. Krydda efter eget tycke och smak. Låt grytan puttra tills kycklingen blir genomkokt, cirka 10-15 minuter. Rör om lite då och då. Spä eventuellt ut med lite vatten om du tycker det blir för tjockt. Servera med valfritt tillbehör.

I en Crock-Pot

Skär kycklingen i lagom stora bitar, bryn dem lite snabbt och lägg det sedan i lergrytan. Skär löken och paprikan i stora bitar och skiva moroten. Lägg i grönsakerna i pottan, pressa i vitlöken och häll över en tetra passerade tomater. Krydda efter eget tycke och smak. Ställ in maskinen på Hög i 3 timmar. Om du har en blandare så använd den ibland och om du inte har det så låt det koka i minst 2 timmar innan du lyfter på locket, rör om och eventuellt smakar av. När det är cirka 30 minuter kvar kan du koka pasta, ris eller potatisen.

Jag brukar servera med pasta till men det går lika bra med bröd, ris eller kokt potatis. Du väljer själv.

 

För er viktväktare:

Mitt WW: Grön 2, Blå 0 per portion. Lägg till Points för bröd, pasta, ris eller potatis.

SmartPoints Flex: 0 SP Flex. Lägg till Points för bröd, pasta, ris eller potatis.

SmartPoints: 2 SP per portion. Lägg till Points för bröd, pasta, ris eller potatis.

 

Recept och bild – Nadjaskitchen