Köttfärsjärpar med timjan och grönsaker i tomatsås
Till 4 portioner behöver du:
- 500 g nötfärs (10 %)
- 2 ägg (kan uteslutas)
- 1 dl mellanmjölk (eller vatten)
- 2 tsk potatismjöl
- 1 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- 1 tsk timjan
- 1-2 gula lökar
- 2 paprikor
- 1 squash
- 1 msk matolja
- 1 burk krossade eller passerade tomater (500 g)
Gör så här:
Blanda köttfärs med ägg, mjölk/vatten, potatismjöl, salt och kryddor. Forma till avlånga järpar. Bryn järpar i hälften av matfettet. Ta upp dem. Skala och skiva löken, kärna ur och strimla paprikan, skiva squashen. Fräs grönsakerna i resten av matfettet. Blanda i tomater och smaka av med salt och kryddor. Lägg järpar i tomatsåsen och koka på svag värme under lock cirka 10 minuter. Späd eventuellt med lite vatten.
Serveras med kokt potatis, ris eller pasta.
För er viktväktare:
Mitt WW: Grön 36, Blå 32 för alla järpar plus sås. Lägg till Points om du har kokt potatis eller annat till.
Recept och bild – Nadjaskitchen