Kardemummapannnacotta med apelsin
Till sex stycken mindre desserter behöver du:
Pannacotta:
- 2 dl vispgrädde
- 1/2 dl mjölk
- 2 msk socker
- 1 tsk kardemummakärnor
- 1 gelatinblad
Topping:
- 1 gelatinblad
- 2 apelsiner (fileas)
- saft från apelsinerna
- ca 30 gram florsocker
Gör så här:
Blötlägg gelatinbladet till pannacottan i kallt vatten och låt det stå i minst 5 minuter. Under tiden lägger du grädde, mjölk, kardemummakärnor och socker i kastrullen. Rör om och koka precis upp det. Ta kastrullen från värmen. Ta upp gelatinbladet och krama ur vattnet. Rör ner det i det varma så att den smälter. Ställ åt sidan för att svalna. Rör om då och då. Sila allt genom en finmaskig sil och häll upp i sex portionsformar. Ställ kallt.
När pannacottan har stelnat så gör du i ordning toppingen. Lägg gelatinbladet i kallt vatten. Filéa apelsinen så att skinnet inte kommer med. Krama ur saften från apelsinerna direkt i en liten kastrull. Blanda ner florsockret och låt det koka upp. Ta bort från värmen och lägg i gelatinet. Låt det svalna så gott som helt. Fördela apelsinskivorna i portionsformarna. Häll gelésaften över apelsinerna och endast så pass mycket att det täcker pannacottan. Ställ kallt till det ska serveras.
För er viktväktare:
Points: 47 P för allt om man använder 36%-ig grädde och lättmjölk.
Personliga Points: 23 PP för allt om man använder 36%-ig grädde och lättmjölk.
MittWW: Grön 10, Blå 9, Lila 9 för per portion om man använder mellangrädde.
Recept och bild – Nadjaskitchen