Brödfabriken – baka som proffsen

skriv ut
Bakning och matlagning i olika former har aldrig varit mer populärt och trendigt. Det finns hur många bak- och matprogram som helst och kurser i alla smaker och inriktningar. Nu lanserar Lovik på Lidingö konceptet Brödfabriken, där du kan få baka bröd och göra bakverk som proffsen. Givetvis med hjälp av ett proffs. Ambassadörer för Brödfabriken är Johan Sörberg och Sara Aasum Hultberg. Johan är välkänd från Sveriges största bakprogram, jurymedlem i Årets Bagare och Sara utsågs till Årets konditor 2015. De lär dig allt de kan och alla hemligheter inom bakning.

Här kan du som gäst lära dig baka danska wienerbröd, baka bröd med kompisgänget eller familjen, göra din egen dessert och en massa mer. I bageriet finns det ett antal bakstationer med alla tänkbara tillbehör och bakredskap. Alla de där grejerna som man drömmer om att ha hemma och gärna vill testa innan man köper dem.

Lovik ligger endast 15 minuter från Stockholm city och är vackert beläget vid vattnet i Stockholms. I restaurangen serveras förstklassig mat tillsammans med vacker havsutsikt. Förutom att baka kan man alltså njuta av en vacker omgivning och god mat. Här finns 64 rum med smakfull inredning. Det finns möjlighet till olika vattenaktiviteter såsom RIB-båt, kajak eller en fisketur, men även total avkoppling och promenader längs med vattnet.

Brödfabriken interiör Brödfabriken bröd Brödfabriken exteriörBrödfabriken bullar

Bilder: överst – pressbild, övriga – Marlene Rindå Jikita, text – Marlene Rindå Jikita