Yoghurtglass med mango

skriv ut
8-10 portioner
  • 3 äggvitor
  • 450 gr turkisk yoghurt
  • 2 mango
  • 1 dl socker
  • 1 msk limesaft
  • 2 msk vaniljsocker
Gör så här:

Vispa äggvitorna luftigt med elvisp. Tillsätt sockret och fortsätt vispa till en tjock och blank maräng.  Blanda yoghurt, limesaft och vaniljsocker. Vänd ner marängen i yoghurtsmeten.

Klä en avlång form, ca 1 1/2 liter, med plastfolie.  Låt hänga rejält över kanterna, för att senare kunna täcka ordentligt. Häll hälften av yoghurtsmeten i formen, lägg ner mango skuren i små bitar i ett jämt lager och häll över resten av smeten. Jämna till ytan och vik över resten av plastfolien. Ställ i frysen 4-5 timmar eller över natten.

Ta ut ur frysen en kvart innan glassen ska serveras. Skär i skivor och servera med mangobitar.

 

För er Viktväktare: 17 SP för hela satsen om man använder Turkisk yoghurt 3% och byter ut sockret mot sötningsmedel.

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita