Wraps med lax och tzatziki

skriv ut
4 portioner
  • 4 laxfiléer
  • 4 stora tortillas
  • 1 liten fänkål
  • 1 stort äpple (tex granny smith)
  • ärtskott
  • salt
  • citronpeppar
  • citronsaft

Tzatziki

  • 200 gr grekisk yoghurt
  • 10 cm gurka
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt
  • peppar
Gör så här:

Börja med tzatzikin. Riv gurkan grovt, salta och låt stå några minuter. Krama ur så mycket vätska som möjligt. Blanda yoghurt och gurka och pressa ner vitlöksklyftan. Smaka av med peppar och salt. Ställ åt sidan.

Ta bort roten på fänkålen och skiva så tunt som möjligt. Finstrimla äpplet. Stek laxen, krydda med salt och citronpeppar. Lägg fänkål och äpple på ett stort tortillabröd, strö över en gnutta salt. Lägg på laxen, tzatzikin och ärtskotten. Droppa över några droppar citronsaft.

Vik ihop och ät!

För er viktväktare: 5 SP Flex om man använder Larsas fettfria Grekiska yoghurt och Santa Marias Tortillabröd.

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita