Varmrökt lax med ananassalsa och mango- & chilisås

skriv ut
4 Portioner
  • 800 g varmrökt lax

Mango- & chilisås

  • 3 dl crème fraiche
  • 0,5 dl mango chutney
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 krm salt

Ananassalsa

  • 1 ananas
  • 0,5 gurka
  • 1 röd chili frukt
  • 1 lime, skal och saft
  • 1 kruka koriander
  • 0,5 msk honung
Gör så här

Blanda alla ingredienserna till mango- & chili såsen. Ställ kallt i kylen.

Tärna ananasen och gurkan i små tärningar, finhacka chili och koriander. Riv skalet av limen och pressa därefter i juicen. Söta med honungen. Servera gärna med ris, matvete, bulgur eller couscous.

 

För er Viktväktare: 28 SP Flex för den varmrökta laxen, 0 SP Flex om man istället använder laxfilé. 16 SP Flex för hela såsen om man använder turkisk yoghurt 3,5% till såsen. 2 SP Flex för salsan. Lägg till SP för ev tillbehör.

 

Recept och bild – Korshags