Ugnsbakad fisk i mild sås

skriv ut
Nu är semestern över för de allra flesta av oss och vardagen är tillbaka. Nu ska vi återigen få ihop livspusslet och kanske ta tag i några semesterkilon som smugit sig på. Vi rekommenderas att äta fisk två gånger i veckan. Gör vi det då? Den här fiskrätten är mycket enkel att göra och passar perfekt som vardagsmat.

Till 4 portioner behöver du:
  • 600 g vit fiskfilé
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 1 röd spetspaprika
  • Basilika
  • 1 näve bladspenat
  • 3 dl Kelda Mild Citronsås
  • 1 dl riven ost
Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader. Salta fisken och krydda fisken med basilika. Lägg den sedan i en ugnssäker form. Skala och hacka vitlöken. Skär upp paprikan och skölj bladspenaten. Strö vitlöken och paprikan över fisken, samt bladspenaten runt om.

Häll såsen över fisken och strö över osten. Stek i mitten av ugnen i cirka 20 minuter.

Servera fisken med kokt potatis och sallad.

För er viktväktare: 5 SP eller 4 PP per portion och du använder 17%-ig ost. Glöm inte lägga till Points för eventuell potatis.

Recept och bild – Nadjaskitchen