Ugnsbakad fisk med röda linser

skriv ut
4 portioner
  • 600 gr (alt 4 filéer) vit fisk tex torsk
  • 1 rödlök
  • 2 burkar hela körsbärstomater
  • 1 pkt (ca 400 gr) röda linser
  • 1 msk balsamvinäger
  • 500 gr haricots verts (frysta)
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk salt
  • citronpeppar
Gör så här:

Tina fisken och sätt ugnen på 175 grader. Koka haricots vertsen enligt anvisningar på förpackningen.

Lägg fisken i en ugnssäker form. Krydda med salt och citronpeppar och stek i ugnen ca 15  minuter.

Skala och hacka löken. Fräs löken i olivoljan i en gryta och tillsätt tomaterna. Fyll de tomma tomatburkarna till hälften, skaka runt lite, så du får med all tomatsås och häll ner i grytan. Låt koka upp. Sila av linserna, skölj under kallt vatten och låt rinna av. Rör ner linserna i pannan och låt blandningen koka tills linserna är mjuka. Tillsätt balsamvinäger och 1 msk salt. Spä eventuellt med vatten från haricots vertsen om det behövs.

Servera fisken, linserna och haricots vertsen som de är eller med potatis.

 

För er Viktväktare: 1 SP Flex per portion (bara oljan som räknas). Lägg till SP för eventuell potatis.

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita