Tre olika varianter av potatissallad

skriv ut
4 personer

1 kg kokt, skalad färskpotatis – alternativt en fast matpotatis

Olika gräddfilssåser

Alt. 1
3 dl gräddfil
½ tsk salt
1 krm peppar
1 dl finhackad dill/persilja och/eller persilja

Alt. 2
3 dl gräddfil
1 finhackad gul lök
½ dl kaviar
½ dl finhackad dill

Alt. 3
3 dl gräddfil
1 – 2 msk färskriven pepparrot
½ tsk salt
1 krm peppar
1 grovrivet äpple
½ dl persilja

Gör så här:
Rör samman alla ingredienser i en skål, blanda ner potatisen. Gräddfilssåsen får inte röras för mycket då den kan bli för tunn. Låt salladen stå kallt till serveringen. Smaklig måltid!

 

För er Viktväktare: 32 SP för hela satsen om man använder 3,5%-ig turkisk yoghurt istället för gräddfil. 39 SP för alternativ 2.

 

Recept och bild – Svensk Potatis