Torskfilé med grönkål, tomat och rosmarinolja

skriv ut
4 portioner
  • 2 krukor Grönkål
  • 4 msk olivolja
  • 600 g färsk torskfilé
  • ½ tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 2-3 tomater, skivade
  • 2 kvistar Rosmarin, finhackade blad

 Till servering:

  • Finpotatis Mandel
  • 1 kruka Gräslök, fint skuren
  • flingsalt
Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Skär av det mesta av stjälkarna på grönkålen. Lägg ner grönkålen i lättsaltat kokande vatten i en kastrull och koka den hastigt. Häll av vattnet och krama ur allt vatten ur grönkålen. Ringla 1 msk av oljan på ett ugnssäkert fat eller i en form. Lägg 4 torskbitar på fatet. Krydda med salt och peppar. Fördela grönkålen på fisken och lägg tomatskivorna ovanpå. Krydda med lite salt och peppar. Blanda resten av oljan med rosmarinen och fördela över fisken. Tillaga i mitten av ugnen 20-25 min tills fisken är genomkokt. Koka potatisen under tiden. Blanda gräslök och lite flingsalt med den kokta potatisen. Servera fisken med potatisen.

 

För er Viktväktare: 4 SP Flex per portion, lägg till SP för potatisen.

 

Recept och bild – Svegro